Το πλεόνασμα είναι άκυρο για την κοινωνία και οι πολίτες το γνωρίζουν

 

Συνέντευξη στο  ΒΗΜΑ FM, με τους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό. Ακούστε την ΕΔΩ

«Εμείς λέγαμε πάντα ότι το σύστημα είναι ενωμένο, ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Μέρκελ είναι μαζί και επικοινωνιακά θα διαχειριστούν την προεκλογική περίοδο και στη Γερμανία και στην Ελλάδα. Εμείς λέγαμε ότι το πλεόνασμα είναι άκυρο για την κοινωνία, διότι γίνεται με την καταβαράθρωση του κοινωνικού κράτους και το κλείσιμο των νοσοκομείων και των σχολείων. Από εκεί και πέρα, δεν μπαίνουμε στη συζήτηση πόσα είναι τα ληξιπρόθεσμα. Φυσικά και θα υπάρξει πλεόνασμα με αυτά. Ο κ. Σαμαράς έχει κρατήσει το μεγάλο πακέτο των μέτρων που θα πάρει για μετά τις εκλογές, διότι αν δεν υπάρξουν νέα μέτρα – το έχουμε ακούσει πολλές φορές από το 2011 αυτό και ξέρουμε τι σημαίνει – πρέπει να μας πει συγκεκριμένα αν θα απελευθερωθούν ή όχι από τον Ιούλιο οι ομαδικές απολύσεις. Μας έχει ήδη προϊδεάσει…»

Για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα υπάρξουν σε ένα σχέδιο κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης άλλο, που θα δημιουργήσει δύο πράγματα: πρώτον, ένα κλίμα ηρεμίας και συναίνεσης μέσα στην κοινωνία και θα αρχίσει όταν φαίνονται ότι αποκαθίστανται κανόνες κοινωνικής προστασίας που έχουν ανάγκη να γίνουν. Δεύτερον, ο άλλος βασικός πυλώνας είναι να δούμε σοβαρά το μεγάλο θέμα των κόκκινων δανείων. 

Σας λέω ότι ο κ. Σαμαράς μας προϊδεάζει για ένα νέο μνημόνιο που δεν θα λέγεται μνημόνιο, θα είναι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής και της διάλυσης της ζωής μας. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Αυτό σας λέω.»

Comments are closed.