Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύνατο να συμμαχήσει με το ΠΑΣΟΚ

Γιάννης Μηλιός

Στη Real News

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ήταν ξεκάθαρο, για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται πανελλαδικά ως πρώτο κόμμα με απόσταση ασφαλείας από τη ΝΔ. Η χώρα έχει εισέλθει σε νέα φάση.  Το ουσιαστικό πολιτικό δίλημμα είναι λιτότητα ή αναδιανομή υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας; Για τον ΣΥΡΙΖΑ η απάντηση είναι καθαρή: Το ζητούμενο είναι το τέλος της λιτότητας για την ανάκαμψη της κοινωνίας, η δυνατότητα να ικανοποιούνται οι κοινωνικές ανάγκες.

Το «στρατόπεδο της λιτότητας και των μνημονίων» αντιδρά με πανικό μετά τις Ευρωεκλογές και εμμέσως προτείνει συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι αδύνατο να συμμαχήσει με το ΠΑΣΟΚ. Τα κοινωνικά συμφέροντα που εκπροσωπεί είναι αντίθετα από αυτά που εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ.  Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται, έχει μπροστά της το δύσκολο έργο της κατάργησης των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων και της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για να καταστεί το δημόσιο χρέος βιώσιμο. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του τραπεζιού αυτής της διαπραγμάτευσης και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προδώσει ποτέ το λαό που τον εμπιστεύεται ολοένα και περισσότερο.

 

Comments are closed.