«Θα συνεχίσουμε την διαπραγμάτευση»

Γιάννης Μηλιός

Στο Νίκο Ευαγγελάτο (Παραπολιτικά 90,1)

«Τα κόκκινα δάνεια εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλά και η αποπληρωμή τους θα πρέπει να συνδεθεί με την δυνατότητα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων να πληρώσουν» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο υπεύθυνος τομέα οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός.

Σημείωσε πως «η αποπληρωμή τους πρέπει να συνδεθεί με το εισόδημα να υπάρχουν όροι αναστολής των προστίμων και όχι επιτακτική επιβάρυνση για να αρχίσει να λειτουργεί το πράγμα»

Ο κ. Μηλιός παράλληλα τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ενδιάμεσος φορέας που θα κατηγοριοποιήσει τα δάνεια που δεν πληρώνονται και θα αποφασίσει ανά περίπτωση διαγραφή δανείων ή αναστολή πληρωμών για ένα διάστημα χωρίς επιβαρύνσεις και πρόστιμα, ενώ συμπλήρωσε: «Η τρύπα που θα δημιουργηθεί από κάτι τέτοιο θα καλυφτεί από τα 11,4 δισεκατομμύρια ευρώ από τα Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των τραπεζών υπογράμμισε πως «είναι σε καλή κατάσταση αλλά αυτό είναι συγκριτικό καθώς όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν κάποιο πρόβλημα και χρειάζονται κάτι παραπάνω για να λειτουργήσουν ως αιμοδότες της οικονομίας»

Τόνισε δε, πως το χρέος είναι τόσο μεγάλο που είναι αδύνατο να πληρωθεί από πρωτογενή πλεονάσματα.

Τέλος ο κ. Μηλιός, τάχθηκε υπέρ της μεγαλύτερης διαγραφής του χρέους ενώ σε ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει να πληρώνει τοκοχρεωλύσια, εμμέσως είπε πως θα παγώσει την πληρωμή τους λέγοντας χαρακτηριστικά «εμείς θα ξεκινήσουμε από αυτούς που έχουν ανάγκη και όχι από τα τοκοχρεωλύσια».

Σε ερώτηση για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ελληνικές τράπεζες και τις διοικήσεις τους, απάντησε πως μέσω του ΤΧΣ θα ασκήσει τα δικαιώματα που έχει στα πιστωτικά ιδρύματα και κατά περίπτωση θα αποφασίσει το θέμα των διοικήσεων των τραπεζών.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1-ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ-ΜΗΛΙΟΣ

Comments are closed.