Όταν λένε μεταρρυθμίσεις εννοούν απελευθέρωση των απολύσεων

Γιάννης Μηλιός

Στον Real fm

«Εμείς έχουμε μελέτες που δείχνουν ότι οι συγκεκριμένοι εργολάβοι που κερδίζουν από τα διόδια, έχουν πληρωθεί αυτό που ήταν να πληρωθούν», τόνισε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:

«Έχουν πάρει, δηλαδή, τα έσοδα που είχαν προγραμματιστεί με τις συμβάσεις. Επομένως, είναι σκανδαλώδες και απολύτως απαράδεκτο να έχουμε αυτές τις αυξήσεις που έχουμε σήμερα».

«Προσθέτω», είπε ο κ. Μηλιός, «κάτι πέρα από το προφανές ότι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών που δεν έχουν παράδρομους εγκλωβίζονται και είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν τα διόδια ή να πάνε από καράδρομους, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τούς και την περιουσία τους».

«Επομένως, αυτό αφορά γενικά ότι οι εργολάβοι έχουν πληρωθεί με το παραπάνω. Άρα, πρέπει οι συμβάσεις να αναθεωρηθούν».

Σύμφωνα με τον κ. Μηλιό, «υπάρχει και ένα άλλο επιχείρημα γιατί πρέπει να αναθεωρηθεί επιτελούς αυτή η ασυδοσία των εργολάβων και να επανεξεταστούν οι συμβάσεις».

«Το επιχείρημα που λέει ότι δεν μπορούν τα βάρη της κρίσης να πληρώνονται μονομερώς από το πλατύ κοινό, από τους καταναλωτές, από τους εργαζόμενους, από αυτούς που έχουν ανάγκη, από τους συνταξιούχους, από τους ανθρώπους που κλείνουν ή κινδυνεύουν να κλείσουν οι μικρές επιχειρήσεις τους», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Αλλά, και μόνο από αυτό το γεγονός ότι πρόκειται για συμβάσεις που έγιναν σε μία άλλη εποχή, θα έπρεπε να είχε τη μέριμνα ακόμα και αυτή η κυβέρνηση να τις θέσει υπό επαναδιαπραγμάτευση. Εν πάση περιπτώσει, κάτι τέτοιο εμείς προτιθέμεθα να κάνουμε».

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ: http://www.real.gr/audiofiles/297780.mp3

 

Comments are closed.