Πρωτογενές πλεόνασμα μόνο λόγω μείωσης κοινωνικών δαπανών

Ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Γιάννης Μηλιός με αφορμή την κοινοποίηση των στοιχείων για τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ που έδωσε σήμερα Τετάρτη στη δημοσιότητα η Eurostat, έκανε το εξής σχόλιο:

– Τα πρωτογενή πλεονάσματα έχουν νόημα αν στηρίζονται σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και σε αναπτυξιακές πολιτικές, όχι στην υπερφορολόγηση  των «συνήθων υπόπτων», τη μείωση των κοινωνικών δαπανών, την πώληση κάθε ίχνους δημόσιας περιουσίας και τη σώρευση κοινωνικών ερειπίων.

-Καλό είναι οι θριαμβολογούντες της κυβέρνησης να μας εξηγήσουν αν θεωρούν επιτυχία τους ότι τo 2013 το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας έφθασε το 12,7% του ΑΕΠ, ενώ το δημόσιο χρέος έφτασε το 175,1%… Βέβαια ο κ. Σαμαράς υπόσχεται και δημοσιονομικό πλεόνασμα το 2015. Απλά το υπόσχεται εκ του ασφαλούς, διότι τότε δεν θα είναι πρωθυπουργός.

-Σε ό,τι αφορά το πολυδιαφημισμένο «κοινωνικό μέρισμα», είναι εμφανές ότι υποτάσσεται στις προεκλογικές στοχεύσεις της δικομματικής κυβέρνησης.

-Για τον ΣΥΡΙΖΑ ζητούμενα είναι η ανάπτυξη σε όφελος του λαού, η καταπολέμηση της ανεργίας και η έξοδος από τις πολιτικές λιτότητας.

Comments are closed.