«Τα προβλήματα στην Ε.Ε δεν λύνονται με διμερείς επαφές με την Γερμανική κυβέρνηση»

Γιάννης Μηλιός

Στο Κόκκινο

Μιλάει στο Κόκκινο ο Γιάννης Μηλιός, υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις διαρροές για πράσινο φως της Άγκελα Μέρκελ στην δημιουργία μιας νέας δομής στην σχέση με τα κέντρα επιτήρησης.

Ο κ. Μηλιός καυτηρίασε την προσπάθεια να υποβαθμιστούν οι δομές της Ευρωπαϊκής ένωσης με την διαρροή πιθανότητας να δημιουργηθεί μια νέα δομή στο πρόγραμμα επιτήρησης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο που προβλέπει ένα σχέδιο επιτήρησης χωρίς την συμμετοχή του ΔΝΤ. Και τόνισε ότι αυτό δεν είναι παρά μια προσπάθεια επικοινωνιακής πλάνης της κοινής γνώμης, καθώς τα προβλήματα στην Ευρωπαϊκή ένωση δεν γίνεται να λύνονται με διμερείς επαφές με την Γερμανική κυβέρνηση.

Επεσήμανε ότι ήταν βέβαιο, εκ των προτέρων, ότι θα συμφωνούσαν η καγκελάριος και ο πρωθυπουργός Ελλάδας στην συνέχιση των προγραμμάτων λιτότητας, καθώς εκφραστής των ολιγαρχών στην Γερμανία είναι η Άγκελα Μέρκελ και εκφραστής των ολιγαρχών στην Ελλάδα είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Και σημείωσε ότι αυτό δεν ήταν διαπραγμάτευση αλλά κατάστρωση τακτικής για το πως θα μπορέσουν να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις μνημονιακές πολιτικές.

Ολοκληρώνοντας υπογράμμισε ότι μόνο με μια κυβέρνηση λαϊκής κυριαρχίας θα μπορέσει να γίνει διαπραγμάτευση του χρέους.

Συνέντευξη (σε mp3)

Comments are closed.