Για όσα κρυμμένα τιμαλφή έχουμε να σώσουμε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“ΓΙΑ ΟΣΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΤΙΜΑΛΦΗ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ”

ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η χειρόγραφη αφιέρωση του συγγραφέα προς τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά “Στον Θοδωρή για όλα όσα κρυμμένα τιμαλφή έχουμε να σώσουμε” είναι ίσως ο κατάλληλος τίτλος για τη χθεσινή εκδήλωση (5.3.2014) στο κατάμεστο Nuevo Mundo στο Πασαλιμάνι, όπου περιστοιχιζόμενος από συμπολίτες και φίλους ο Θοδωρής Δρίτσας παρουσίασε το βιβλίο του καθηγητή πολιτικής οικονομίας του ΕΜΠ και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μηλιού “Από την Κρίση στην Κυβέρνηση της Αριστεράς”.

Ο Θοδωρής Δρίτσας μίλησε για το βιβλίο και την οικονομία, “φωτογραφίζοντας” ταυτόχρονα τον Πειραιά, την κρίση, τις πολιτικές ανακατατάξεις των τελευταίων 5 χρόνων αλλά και το πολιτικό σχέδιο για τη διέξοδο. Κλείνοντας την παρουσίαση τόνισε:

“Ο Πειραιάς μπορεί να γίνει το υπόδειγμα πόλης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Στηρίζουμε και στηριζόμαστε στους ανθρώπους του Πειραιά, της εργασίας, της ναυτοσύνης, της βιομηχανίας, του εμπορίου. Στους ανθρώπους της πραγματικής παραγωγικής οικονομίας για μία νέα οικονομία, μια νέα πόλη που θα ανταποκρίνεται στις κοινωνικές της ανάγκες. Αυτό είναι ένα στοίχημα για εμάς και ένα μήνυμα για όλους μας. Από τον Πειραιά για όλη την Ελλάδα.”

Ο Γιάννης Μηλιός ανέπτυξε τα χαρακτηριστικά της κρίσης, τον διεθνή της χαρακτήρα, τα συμπτώματα της κατάρρευσης αλλά και τις ισχυρές πλέον προοπτικές της εξόδου μέσα από μιά νίκη των δυνάμεων της πλειοψηφίας της κοινωνίας και της εργασίας. Με τον Πειραιά, ο οποίος βίωσε την κρίση από νωρίς με την κατάρρευση της βιομηχανίας και την ιδιωτικοποίηση-απομάκρυνση του λιμανιού από την πόλη και την κοινωνία, να βρίσκεται σε κορυφαία θέση σε αυτή την επικείμενη μάχη.

Πειραιάς, 6 Μαρτίου 2014
Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο
“Το Λιμάνι της Αγωνίας”

Comments are closed.